Slikovnica Mjuziklaža

Udruženje građana “Arturst” već godinama uspešno i vredno širi i popularizuje reciklažu i zaštitiu životne sredine kroz različite edukativno umetničke projekte kod najmlađih. Realizovali smo bezbroj kreativnih radionca, muzičkih koncerata, dečijih smotri, učestvovali na festivalima, snimili dečiju emisiju, promovišući vruće teme i glavne probleme u Srbiji vezane za kulturu reciklaže. Kao nastavak niza uspešnih projekata, 2012. je izdata slikovnica Mjuziklaža

argaiv1023

Slikovnica „Mjuziklaža“ je knjiga namenjena uzrastu od 5-12 godina, puna ilustracija i fotografija, muzičkih zapisa i recepata kako napraviti svoj instrument od već korišćenih ambalaža i otpada za reciklažu.

Ima oko dvadesetak instrumenata, na 32 stranice, na ćirilici ili latinici, sa fotografijama i slikama korak po korak, recept, ritmički patern ili melodija koja može da se svira na određeom instrumentu. Prave se razne udaraljke, gudački, duvački i neki potpuno novi instrmenti od različitih materijala za reciklažu ( plastika, aluminijum, staklo, papir, metal, guma i sl.) Takođe sardži kolumnu “Đubromatika “, koja sadrži matematičke zadatke vezane za reciklažu i razvrstavanje otpada, „Kutak za đubro trenutak“- sa dogodovštinama Đubrivoja i Đubrile, vezanih za termine reciklaže i ekološko angažovane muzike. Na osnovu informacija, sama deca, vaspitači, učitelji i nastavnici kasnije samostalno mogu sprovoditi ovu vrstu radionica, a slikovnicu koristiti kao didaktički materijal u svakodnevnoj nastavi i igri.

 

Izdavač: UG Artrust

Autori: Jasna Jovićević, Bojan Ivković

Ilustracija: Goran Novakov

Mjuziklaza

Mjuziklaza

Mjuziklaza